FLY OVER.

Een stadsfestival op het meest beruchte viaduct van het land.

FLY OVER. is een uniek stadsfestival op de Viaduct B401, een snelweg die tot het hart van Gent leidt. Sinds 2017 wordt deze ‘fly-over’ geclaimd tijdens Gent Autovrij. Op die zondag maken auto’s plaats voor muziek, food, kunst én duurzame dromen voor morgen. Come fly!

 

 

Op zondag 16 september wordt deze bekende brug B401 opnieuw een gigantisch podium met uitzicht op de stad. Deze interventie op een ongewone locatie wil bewust prikkelen door public space tijdelijk terug te geven aan de stad & de brug samen op zijn minst één dag te herdenken.

Meer dan 60 000 auto’s razen dagelijks over de fly-over tot in het hart van onze stad. Meer dan ooit leeft het idee om de stad meer ademruimte te geven en een andere toekomst uit te stippelen voor de fly-over. Maar hoe ziet die toekomst eruit? Een groene zone? Een plek voor events? Een ontmoetingsplaats voor chefs & landbouwers? En wat dan met het verkeer?

Zonder echt een positie in te nemen reikt FLY OVER. ook een platform voor deze dromen aan. De stad voert momenteel onderzoek en schakelt Bruggenbouwers #B401 in. Je kan de verschillende verhalen van deze bruggenbouwers ontdekken en je eigen idee achterlaten op https://ookmijn.stad.gent/bruggenbouwers

FLY OVER. is een organisatie van Springstof, Treehouse & Kunstencentrum Vooruit. i.s.m. Stad Gent & Agentschap Wegen en Verkeer

Door Springstof, Treehouse & Kunstencentrum Vooruit - ism: Stad Gent & Agentschap Wegen & Verkeer

 

contact: info@flyover.be